A Láthatatlan Illatvacsora különleges program cégek, baráti társaságok részére. Csapatépítésként a kiállítás megtekintésével együtt ajánljuk!
Illatok és ízek kombinációja. Hogyan lesz egy illatból íz? Vagy fűszerből parfüm? Vagy parfümből fűszer? Illatvacsoránkon erre próbálunk megoldást kínálni. Megillatozni egy parfümöt, utána megkóstolni a fűszert. Izgalmas játék?! Tegyük még bámulatosabbá, mindezt sötétben! Mikor kiesik egy érzékszervünk, a többi felerősödik… az illatokat erősebbnek érezzük, az ízeket intenzívebbnek. Fogásainkba belerejtjük az éppen aktuális „fűszert”, mely szolidan megbújva teszi izgalmassá ételünk. Vacsoránk illatokra épül, melyek elvarázsolnak, ellazítanak, elvezetnek olyan tájakra, melyeket csak gondolatban közelíthetünk meg. Csodákat művelnek, képzeletet szülnek, melyek vágyat keltenek, régi idők mozija elevenedik meg előttünk. Ízek, illatok melyek nélkül élni lehet… de nem érdemes!
A program során három fogást fogyaszthatnak el: előétel, főétel, desszert. A fogások előtt chefünk bemutatja az illatot, melynek felismerése után rövid történetével ismerkedhetnek meg. Minden illat felfedezhető, az utána következő fogás ízvilágában.
Menü ajánlatok
Citrom: Előétel – füstölt lazacos tartlet citromos majonézzel; Főétel – citromos rizottó sous vide-olt szűzérmével; Desszert – máktorta citromos mascarpone krémmel mousse-szal
Bazsalikom: Előétel – paradicsomos „hamburger” (1 rész kecskesajt, 1 rész avokádó, 1 rész bazsalikomos paradicsom); Főétel – bazsalikomos gnocchi (választható: hal, kék sajt); Desszert – bazsalikomos sorbet
Rozmaring: Előétel – rozmaringos focaccia olívabogyóval; Főétel – rozmaringos kacsamell borsópürével; Desszert – pannacotta rozmaringos eperzselével
Levendula: Előétel – kecskesajt datolyával és levendulával; Főétel – levendulás csirkemell mustármagos krumplipürével; Desszert – ricottatorta levendulás áfonyaöntettel
Kardamom: Előétel – spenótos fetasajtos rétes kardamomos szójaszósszal; Főétel – kardamomos humusz párolt szezonális zöldségekkel, pitával; Desszert- kardamomos szilvás clafouties
Csillagánizs: Előétel – zöldséges tavaszi tekercs ánizsos mogyorókrémmel; Főétel – vörös lencse chapatti kenyérrel grillezett kecskesajttal; Desszert – ánizsos créme brulée
Ételeink kérhetőek vegetáriánus formában is.
Árajánlat az aniko.balogh@invisibleexhibition.com e-mailcímen kérhető.