• huMagyar
  • enEnglish

Láthatatlan Kiállítás Budapest

Láthatatlan Kiállítás – amikor az érzékeid vezetnek…

Iskoláknak

Az elmúlt évek során a vak gyerekek a látókkal kezdtek iskolába járni, ami számukra egy nagy lehetőség. Sajnos gyakran még mindig kirekesztve érzik magukat, hiszen a diákok, akár még a tanárok sem tudják, hogyan kell viselkedni a jelenlétükben. Nincsenek tisztában azzal, hogy használhatják-e a “látás”, “nézés” szavakat, hogyan kell segíteni nekik megfelelően. A kiállítás keretein belül szeretnénk megmutatni, hogy a vakok teljesen hétköznapi  emberek, szeretnénk megtanítani a felnövekvő nemzedéknek, hogyan kell jól segíteni nekik, hogyan kell velük viselkedni. Az egy órás túra alatt a diákok megismerhetik a vakok világát, és vezetőjük segítségével megtanulják a nem látó társaikkal való kommunikációt. 

Együttműködési ajánlat iskolák számára:

Engedje meg, hogy a Láthatatlan Kiállítás csapata nevében felajánljunk Önnek egy együttműködést. Amennyiben támogatásra érdemesnek találja a Láthatatlan Kiállítást, szeretnénk, ha az Ön iskolája is bekapcsolódna annak propagálásába (például egy molinó elhelyezésével az utcáról is jól látható helyen – épület fala, nagyméretű üvegfelület, hirdetőtábla, kerítés). Együttműködésükért cserébe 20 fő számára ingyen belépést biztosítunk a Kiállításra. Ha érdekesnek találja ezt az ajánlatot, kérem, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségek valamelyikén!

 

Próbaút általános és középiskolai pedagógusoknak:

Az általános és középiskolai pedagógusok jelentkezhetnek ingyenes próbaútra. A próbaút lehetőséget ad

arra, hogy megtapasztalja mennyire tanulságos a program diákjai számára. Amennyiben ezzel a lehetőséggel kíván

élni, kérjük, jelezze e-mailben, hogy melyik iskolából és mikor kíván jönni a Kiállításra. Részvétel előzetes időpontfoglalással.

Egyszerre egy iskolából négy pedagógus vehet részt a próbaúton.

A kiállítás az iskolásoknak különböző kedvezményeket biztosít! Diákigazolvány elfogadó hely vagyunk, valamint csoportos kedvezményt is biztosítunk a 20 fő felett érkezőknek. Részletek itt!

Jó tanácsok!

Célszerű az egész csoporttal egyszerre érkezni a helyszínre, a látható kiállító térben készíthettek Braille osztálynévsort és indulásig sok érdekes segédeszközzel, vakos játékkal ismerkedhettek meg.

Segíthetitek a munkánkat, ha előre összeállítjátok a csoportokat, azt a 8-10 főt akik együtt szeretnének menni.

Kérünk benneteket pedagógusokat, hogy a regisztrációnál jelezzétek, ha mozgássérült, hallássérült, értelmi sérült gyermek van a csoportban!

A kiállításra való ráhangolást érdemes már az osztályteremben elkezdeni! Gyűjtsetek kérdéseket! Érdekes belegondolni, vajon hogyan álmodnak a vakok, mit jelentenek számukra a színek vagy hogy honnan tudják jó buszra szálltak-e fel. Ezekre és még sok kérdésre választ kaphattok a Láthatatlan Kiállításon.

A program hosszúsága függ az osztály létszámától. 8-10 fős csoportokat indítunk 15 percenként. Egy csoport egy órát tölt a sötétben. A program végét úgy tudjátok a legegyszerűbben kiszámolni, hogy az utolsó foglalt időponthoz egy órát hozzáadtok. Érdemes még 15-20 percet hozzászámolni, ennyi idő szükséges egy nagyobb csoportnak a táskák, telefonok értékmegőrzőbe való elzárásához.

  • -Konkrét visszajelzés hiányában, és bizonytalan érkezés esetén nem áll módunkban helyet fenntartani! 20 fő alatt a csoportos kedvezményt nem tudjuk biztosítani.

 

  • – Lemondás hiányában amennyiben 30%-kal kevesebben érkeznek a regisztrált létszámnál, a csoportos kedvezmény elveszik és teljes árú jegyeket számolunk fel. Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy lemondásokat csak a túrakezdést megelőző napon, 20 óráig tudunk elfogadni. Lemondás nélküli távolmaradás vagy aznapi lemondás esetén a teljes programár fizetendő.