• huMagyar
 • enEnglish

Láthatatlan Kiállítás Budapest

Láthatatlan Kiállítás – amikor az érzékeid vezetnek…

Vendégkönyv

Láthatatlan Kiállítás Budapest – Bízz vakon!

Szólj hozzá!

798 hozzászólás

 1. Tóth Katalin szerint:

  Elő-karácsonyi ajándékként kaptuk a jegyet, férjemmel voltunk. Nagyon köszönünk mindent! Nem tudtam, hogy ilyen a teljes sötétség! Ha éjszaka kimész a szabad ég alá, egy kis fény még akkor is van, ha a lakott területtől távol vagy, de itt semmi. Igazság szerint egy kicsit elfáradt a fejem, mert folyamatosan próbáltam látni – nem sikerült.
  A vezetés profi volt, vezetőnk nagyon tudta, mit kell mondani, hogy ne vesszünk el a sötétben. A vacsora is izgalmas volt, “nem láttam a számat se”, és persze azt se, mit eszünk, meg mennyi étel is kerül a villára. Kíváncsi lettem volna, milyen felfordulást hagytunk magunk után a vacsora végeztével :-)
  A kiállítás utáni beszélgetés meg nagyon érdekes volt, köszönjük az őszinte válaszokat!
  Kati és Feri

 2. horvath petra szerint:

  Köszönjük szépen!

 3. RÉKA szerint:

  Nagyon jó az oldal!
  Nagyon tetszik!
  Gratulálok!Üdv:RÉKA

 4. Zsuzsi és János szerint:

  Kedves Elemér,
  köszönjük szépen a lelkes tárlatvezetést és hogy nyitottan, őszintén válaszoltál a kérdéseinkre. Azt hiszem, kicsit közelebb kerültünk a ti világotokhoz. Nagyon örülünk, hogy te voltál a kalauzunk, mert megmutattad, hogy pozitív gondolkodással sok akadály legyőzhető.
  Üdvözlettel,
  Zsuzsi és János

 5. Judit szerint:

  Köszönjük ezt a különleges alkalmat! Az elején elég nyomasztó volt, az ember azt gondolta magában, hogy ok, úgyis hozzászokik a szemem a sötétséghez… nem szokik. Vezetőnk nagyon segítőkészen válaszolgatott a kérdéseinkre. Mindenkinek ajánlom, mert abban az 1 órában belehelyezhetjük magunkat a látás sérültek világába. Máskor maximum elképzeli az ember, de a képzeletünk meg sem közelíti a valóságot.
  Köszönjük!

 6. Kalászi Tímea szerint:

  Kedves Szervezők!

  Köszönettel tartozom újra ezért a nagyszerű lehetőségért,hogy részt vehettem újra a kiállításon.Már második alkalommal volt lehetőségem részt venni és most is olyan maradandó élményt okozott mint évekkel ezelőtt. Egy születésnapi ajándéknak szántam az élményt a barátnőmnek és neki is nagyon tanulságos és izgalmas meglepetést sikerült szereznem.
  Kivánom,hogy a továbbbiakban is ugyanilyen elszántsággal és sikerekkel végezzék a munkájukat!
  Ha az élet úgy hozza biztos,hogy vissza fogok még látogatni!
  Üdvözlettel
  Kalászi Tímea

 7. Tuska Anett szerint:

  Sziasztok!

  Párommal ajándékba élménykártyát kaptunk, és nagyon örülünk, hogy a kiállításra használtuk fel (2016.11.20.), tanulságos volt. Jani nagyon jó idegenvezetőnk volt.( Még most is mosolygok, ha visszagondolok a sok poénra.:)) Sok mindent mesélt nekünk, ami felnyitotta sok más dologra a szemünket… Köszönjük szépen mégegyszer Neki. Egyszer mindenkinek el kellene látogatnia a kiállításra. Mi még a láthatatlan masszázst vettük igénybe, szintén az élménykártyával, csak ajánlani tudom mindenkinek.Köszönjük szépen és minden jót kívánunk Nektek! A&Á

 8. Hardi Ildikó szerint:

  Mi csapatépítésen voltunk nagyon jól éreztük magunkat, mindenki számára nagyon tanulságos élményt nyújtott. A látók számára félelmetes ilyen vaksötétben élni itt megtapasztalhattuk milyen kiszolgáltatott is egy ember.A vezetőink nagyon kedvesek voltak minden kérdésünkre készségesen és türelmesen válaszoltak le a kalappal előttük.Köszönjük szépen,mindenkinek csak ajánlani tudom.Lidl 122

 9. Klaáb Adrienn szerint:

  Köszönjük a tartalmas vezetést Julinak. Nagyon kedves hölgy. Tanulságos, érdekes és félelmetes ez a kiállítás, elég elveszettnek éreztem magam. További sok sikert kívánok a szervezőknek. Julinak pedig kívánom,hogy eljöjjön az a nap, amikor megtalálják a betegsége gyógymódját.

 10. Ivanyik Krisztina szerint:

  Páromat leptem meg a láthatatlan kiállítással, aki már régóta szeretett volna elmenni. Különösen a láthatatlan “túra” nyerte el a tetszésünket, ami az elején picit ijesztő volt számomra, hisz nem mindennap van az ember vaksötétben. A túra során kísérőnk “Jani”, humorával és kedvességével nagyon sokat segített, hogy ez a félelem elmúljon. Nagyon jó volt kiszakadni a hétköznapok problémáiból és csak az útra és a belső látásra koncentrálni a figyelmet.
  Ajánlom mindenkinek a sétán való részvételt, nekünk felejthetetlen élmény volt.
  Nagyon köszönjük Janinak, kísérőnknek az együtt töltött nevetéssel és élményekkel teli egy órát.

 11. Fejér Judit szerint:

  A vakáció utolsó napján látogattuk meg 9 éves unokámmal a kiállítást, amiről azóta is gyakran beszélgetünk.
  Egy barátságos, mosolygós fiatalember ismertette velünk a Braille írás rejtelmeit, ami teljesen újdonság volt számomra is.
  Vannak látássérült ismerőseim, így sok mindenről vannak fogalmaim, de más volt – a helyzetbe beleélve magam – némi tapasztalatot szerezni…Csilla kedves, közvetlen hangvétellel kalauzolt a négy helyszínen, barátságos lénye némileg oldotta a bennem fellépő feszültséget. Óriási megkönnyebbülést éreztem, amikor kiléptem a fényre, számomra megrázó élmény volt…
  A gyerek sokat “tanult”, de alapvetően izgalmas kitalálós játékként fogta fel, amit leginkább Csilla bizalomgerjesztő, beszélgetős vezetésének tulajdonítok.
  Köszönjük!

 12. Kriszti és Szabi szerint:

  Szeptember 11-én jártunk nálatok, hihetetlen élmény volt a kiállítás. Nagy izgalommal vágtunk neki a “túrának”, azonban Margit közvetlensége, nyíltsága szinte a legelejétől feledtette velünk a “félelmeinket”. Sok hasznos infóval, tanáccsal gazdagodtunk, csak ajánlani tudjuk mindenkinek!

 13. Jolán szerint:

  Csütörtökön (szept. 15-én) voltunk a Láthatatlan Kiállításon az iskolával. Mikor először beléptünk a sötétbe, nagyon megijedtem, akkor tudatosult igazán bennem, hogy tényleg nem fogok semmit sem látni. A vezetőnk Adrienn volt, aki hihetetlenül szimpatikus és kedves volt velünk.Sok hasznos dolgot tanulhattunk meg, most már tudom hogyan segíthetek egy vak embernek az utcán, a buszon. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy hatással lesz rám a kiállítás, de otthon este még mindig ezen pörgött az agyam és másnap az iskolában a barátaimmal is sokat beszéltünk róla. Nekem ez mindenképpen felejthetetlen emlék marad, valamikor a jövőben pedig szeretnék még kipróbálni más láthatatlan programokat.
  Köszönet az élményért!

 14. Karsai Krisztina szerint:

  Nagyon tetszett a kiállítás. A gyermekeim is hihetetlenül élvezték. Köszönjük a szervezőnknek, és különösen a vezetőnknek, Csillának, hogy betekinthettünk egy általunk ismeretlen világba! :)

 15. Regina és Tomi szerint:

  Kedves Elemér!
  Nagyon élveztük a kiállítást, különösen miattad. Köszönjük, hogy minden kérdésünkre türelmesen és őszintén válaszoltál, rengeteget tanultunk Tőled. Fantasztikus ember vagy, maradj mindig ilyen!

 16. Gabriella szerint:

  Augusztus 28.-án “néztük” meg a kiállítást a lányommal, nagyon érdekes volt személyesen megtapasztalni, milyen az, amikor az ember a szemén keresztül semmilyen információt nem kap.
  Sokat tudtunk meg arról, milyen dolgok segítik a mindennapokban a nem, vagy csak gyengén látó társainkat az eligazodásban, a közlekedésben, a vásárlásnál, a bankkártyahasználatban, milyen írásjeleket használnak, milyen játékokat tudnak játszani és még sorolhatnám. A tárlatvezetés is igazi élmény volt, egy nagyon kedves fiatalember kalauzolt minket végig a különböző helyszíneken a sötétben, aki nagyon figyelt a csoport minden tagjára. Felejthetetlen élmény, ajánlom mindenkinek.

 17. Szabó Borbála szerint:

  Tényleg nagyon jó volt a kiállítás. “Autentikus” vezetők vezetnek át ezen a világon. Ráadásul mindenki nagyon kedves és segítőkész, akkor is ha épp valaki elcsatangol vagy épp újabb buta kérdést tesz fel. Egy percig sem unatkoztam.

 18. Rita szerint:

  Ez az a kiállítás, amit mindenkinek “látni” kell, azaz meg kell tapasztalnia! Nagyon tanulságos, elgondolkodtató, izgalmas és hasznos minden korosztálynak. Rozi vezetéséért hálás vagyok, a többiek is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

 19. Katalin szerint:

  Már hosszabb ideje készültünk a kiállításra kisfiammal. Nagyon ,de nagyon nagy élmény volt számunkra! Vezetőnk Margit segítőkész,közvetlen,minden kérdésünkre nyíltan válaszoló,kedves segítőnk volt.Személyiségén, segítőkészségén keresztül a tapasztalás által ,amit a kiállítás bejárása közben kaptunk sokat tanultunk.Köszönjünk csodás vezetőnknek ezt a felejthetetlen órát!Köszönjük szépen kedves Margit! Kati és Ákos (mindig szeretettel gondolunk Rád!)

 20. Pongrácz Erzsó szerint:

  Drága Misi!
  Húsvét vasárnap voltunk a kiállításon a 12 éves lányommal, és nemigen tudom szavakba foglalni, hogy mit éreztünk abban a közel 2 órában. Nemcsak a kiállítás vált feledhetetlenné, de a Te személyed is! A hangoddal, a humoroddal, a közvetlenségeddel, a személyiségeddel “láthatóvá tetted a láthatatlant”! Igen, számunkra ez a legjobb kifejezés! (így még sosem udvaroltam senkinek ;-) ) Hálás vagyok, hogy megismerhettelek, és bár valószínűleg többet nem fogunk találkozni, boldog embernek tarthatnám magam, ha csak ilyen emberek lennének körülöttem, mint te és a kollegáid! (de nincsenek :-( )
  További sok sikert a munkádhoz és az életedhez!!!
  Erzsi és Bianka

 21. Pocsai Mariann szerint:

  Március 12-n voltunk a láthatatlan kiállításon egy bartát társasággal 4 felnőtt és 4 gyerek. Én már évek óta készültem, most sikerült eljutnunk, igazán nagy élmény volt. Köszönet Ferinek, hogy megtapasztalhattuk milyen egy láthatatlan világban élni. Nagyon kedves, közvetlen és segítőkész volt, minden buta kérdésünkre természetesen és fesztelenül válaszolt. :-) Mindenkinek ajánlom, nagyon tanulságos. Köszönjük.

 22. Kriszta és Hunor szerint:

  Az Űrkiállításról szédültünk át, mert már kb 2 éve szerettem volna ide eljutni, de sosem sikerült. Véletlenül volt még hely a következő turnusban, és egyből bejutottunk. Köszönjük Margitnak, aki olyan kedves, segítőkész, és természetes volt velünk végig, hogy én vakon megbíztam benne! Margitka, elengedtem a gyereket!!!! :) Köszi! Felejthetetlen volt!!!

 23. Ildi szerint:

  Családként, két szülő+két gyerek, 7 és 10 évesek, vettünk részt a Láthatatlan Kiállításon. Szinte véletlenül estünk be, eredetileg az űrhajózási kiállítás miatt jöttünk a Millenárisra. Egy pillanatig sem kérdés, melyik jelentett nagyobb, túlzás nélkül mondhatom, hogy életre szóló élményt a család minden tagjának: a Láthatatlan Kiállítás. Nagyon fontos szerep jutott ebben Csillának, vezetőnknek, akinek ezúton is köszönjük a csodálatos, maximálisan ránk-hangolódó vezetést! Érzelmekben és tudásban is gazdagodtunk, nem csak a látássérült emberekről tanultuk meg többet, de egymásról és önmagunkról is. Lehet ennél többet kapni egy kiállítástól? Nem hiszem. Köszönjük!

 24. Anna szerint:

  Ma délelőtt voltam az osztályommal a Láthatatlan Kiállításon. Már voltam egyszer, és egy picikét féltem, meg nem tudtam teljesen tájékozódni. De most, amikor másodszor végigjártam a túrát, teljesen felszabadultam, és fantasztikusan éreztem magam. Először is azért, mert a kedves Idegenvezető Úr érdekesen magyarázott, és segítőkész volt. Másodszor pedig, mert a barátnőimmel kerültem egy csoportba, és amellett, hogy érdekes volt, még jól is szórakoztam. Sok tárgyat volt egyszerű felismerni, de ebben a napi rutin is segített, mivel minden nap ezeket használom. Például a tekeredő zsinórról jöttem rá, hogy éppen egy vonalas telefont fogok. (Egyikünk le is verte, de amúgy se mondanám el, hogy ki volt, pláne, hogy nem is láttam!) :) Nagyon tetszett az is, hogy a Kiállítás nem csak a tapintásból építkezik, más dolgokat is tapasztalhat az ember. A zongora hangja, az, hogy a törölközőszárító tényleg meleg, a városban a zajok, a lábbal kitapintható jelzések a zebránál, az igazi zöldségek és gyümölcsök, az erdőben a fű, a csobogó víz és a “friss hegyi levegő”. Ezekből rájöttem, hogy attól, hogy a vakok nem látják a dolgokat, még nincsenek elveszve a sötétben. Amikor végül kiértünk a fénybe, sajnáltam, hogy nem maradhattam tovább bent, jó lett volna még egy ideig nem látni. Odabent fantasztikusan éreztem magam, hatalmas élmény volt.
  Ui: A citromfacsaró a fazékban van. :)
  Anna

 25. Izabella szerint:

  Kedves Misi!
  Ma voltunk hozzátok osztállyal.
  Nagyon szépen köszönjük a körbevezetést.Rájöttem mennyire nem figyelünk egymásra és milyen sok felesleges dologgal foglalkozunk az életben. Ahogy körbeértünk, már nem is akartam elhagyni a szobát. Nagyon élveztem azt a vizuális csöndet! Számomra ez egy felejthetetlen és megható élmény volt!
  Örülök, hogy te vezettél minket körbe. Nagyszerű ember vagy!
  A legjobbakat kívánok Neked az életben!
  Szeretettel,
  (az izmos) Izabella :)

 26. Petra szerint:

  Navyon jó vol,főleg azért mert, Adrienn vezetett minket végig, a kiálításon!

 27. Petra szerint:

  Navyon jó vol,főőleg azért mert, Adrienn vezetett minket végig, a kiálításon!

 28. Réka szerint:

  Nagyon jó és érdekesek!Réka

 29. Szandi és Adri szerint:

  Nagyon jó volt. Osztállyal mentünk,nekünk Sanyi volt az idegenvezetőnk.Nagyon közvetlen, jószívű és aranyos ember! Örülünk hogy őt kaptuk!:) A kiállítás pedig érdekes volt,megtudtuk milyen nehéz dolguk van.

 30. Kónya Bernadett szerint:

  Hosszú ideje készültünk már,hogy beléphessünk ebbe az ismeretlen világba.Pár hónapja a nagymamám 82 évesen megvakult.Mivel nálunk van egy 12 éves leányzó(Abigél) ezért karácsonyra a testvéremnek és feleségének ajándékoztunk jegyet,ők voltak a mi felderítőink.Az öcsém szerint nem biztos,hogy a gyereket el kell vinni!De szerintem ez nem igaz!
  Misi vezetett körbe minket.Kedves figyelmes és vicces felfedezőúton vettünk részt mellette! Más gyerekek is voltak a csoportban és szerintem jól érezték magukat!
  Köszönöm,köszönjük Misi!
  Ó,és ha tényleg kell víz,gáz,fűtésszerelő vagy eldugul a lefolyód,a párom neve Keresztes Gábor,telefonszáma:06-20-438-9143 :)

 31. Simon szerint:

  Feleségemmel voltunk és nagyon jól éreztük magunkat!

  Csak így tovább

  -Simon, weboldalam

 32. Gábor szerint:

  Kedves Szervezők (és persze kedves Margit)!

  Nemrég voltunk megnézni a kiállítást ami egyszerűen lenyűgöző és nem kis részben Margit vezetésének köszönhetően, fantasztikus élmény. Az utána elköltött vacsora is remek volt, azonban egyetlen apró megjegyzést tennék ez utóbbihoz. Természetesen ez az én véleményem, de jobban örültem volna, ha a vacsora alatt nem olyan hangos a zene és ének kíséret és többet lehetett volna beszélgetni, kérdezni a vezetőnktől (avagy akár a többi kísérőtől). Ezzel együtt is maradandó és nagyszerű élmény volt. Biztos vagyok benne, hogy az első, nem az utolsó látogatásunk volt.

  köszönjük! Gábor

 33. Zsóka szerint:

  Kedves Adrienn és Sándor!

  Köszönjük a vidám hangulatú vezetést és a sok segítséget. Bizony rá kellett jönnünk, mennyivel könnyebb az élet, ha minden érzékszervünk tökéletesen működik. Fantasztikus élmény volt!

 34. Erika szerint:

  Kedves Elemér! Kedves Munkatársak!
  Nagyon szépen köszönöm a keddi vezetést!
  Csak ajánlani tudom mindenkinek!
  Nem is gondoltam volna, hogy ott Elemér világában mennyire mi voltunk a sérültek és mennyire ő volt a biztonságot adó pont.
  Amitől féltem – sötétség fóbia- az nem volt, hála a kedves vicces vezetésnek, nagyon kellemes volt végig a vezetés.
  Viszont most még nagyobb tisztelettel gondolok azokra, akiknek ez a mindennapjuk.
  És még tudatosabban értékelem azokat a dolgokat, amiket eddig nem. Szerintem sok kesergésem ennek az élménynek a fényében/ fénynélküliségében el fog törpülni a jövőben.
  Köszönet és kellemes karácsonyi ünnepeket mindnyájatoknak.

 35. Csaba szerint:

  Kedves Elemér! Kedves Munkatársak!
  Nagyon maradandó, elgondolkodtató, empátiánkat növelő túrán vezettél bennünket végig. Mi látók magabiztosan közlekedünk a világunkban, egészen addig, amíg a ti világotokba nem kerülünk. Miután az ajtó bezárult mögöttünk és megtapasztaltuk a teljes sötétséget, hirtelen oda lett a megszokott biztonság, az utunk alatt Elemér volt a biztos pont, aki ebben a közegben tökéletesen, megnyugtatóan vezetett minket végig.
  Nagyon köszönjük neki és a többi munkatársnak!
  Csaba

 36. Marcsi és Ági szerint:

  Sziasztok!

  Nagyon köszönjük a fantaszikus élményt!!! Nagyon sokat tanultunk, és nagyon jól éreztük magunkat. És NAGYON KÖSZÖNJÜK A REMEK VEZETÉST FERINEK!!! Reméljük még találkozunk. :)

  Marcsi és Ági

 37. Dalma szerint:

  Kedves Elemér!
  Legalább két éve annak, hogy egy osztálykirándulás alkalmával Nálatok jártunk. Azóta is rendszeresen eszembe jut a kiállítás és az, amilyen nyitottsággal és őszinteséggel meséltél nekünk azon a napon. Úgy érzem, hogy kicsit jobb emberré tettél! Nem lehetek elég hálás! KÖSZÖNÖM!

 38. Teo Dóra szerint:

  Kedves Misi!

  Köszönettel tartozom a tegnapi napért. A szó szoros értelmében másképp látom a világot!
  Csodálattal adózom az iránt, hogy ennyire jó érzéssel tudsz élni a világban, és megtanítottad nekünk azt, hogy mindenki ember.
  Ahogy ott ültünk a sötétben, és beszélgettünk, rádöbbentem, hogy mennyire nem figyelünk egymásra, hogy mennyire meg tud változni az ember élete egyik pillanatról a másikra, és ezt mennyire nem merjük elhinni vagy tudomásul venni.

  Aki eljön megnézni ezt a kiállítást, biztos vagyok benne, hogy más emberként megy haza.

  Kívánok sok boldogságot Neked és a menyasszonyodnak!

  Köszönök mindent!

  Üdvözlettel
  TeoDóra

 39. Anka szerint:

  Kedves Szervezők!
  Kedves Margit!

  Nagyon köszönjük a tegnapi élményt! A kiállítás nagyon különleges, mindannyian nagyon élveztük, és elképedtünk, mennyire nem könnyű a vakok, illetve látás sérültek élete.
  Külön köszönet vezetőnknek, Margitnak, akiben egy fantasztikus embert ismertünk meg! Csupa energia, csupa jókedv!!!

  Köszönjük!!!!!

  Csak ajánlani tudom a kiállítást azoknak, akik még nem voltak, és érdeklődnek!

 40. Zsuzsa szerint:

  Kedves Elemér!
  Eszembe jutott, hogy nem kérdeztük, hogy vakok látogatják-e a kiállítást? Ha igen, milyen reakciójuk van? Valamint a kiállítás milyenségén is változtat a fenntartó? Például több tárgyat, vagy kevesebbet elhelyezni.

  Köszönöm a sok magyarázatot!

  Tóth-Jakab Zsuzsa

 41. Watz Melinda szerint:

  Nagyon jó volt, csak kár, hogy nem láttam semmit.

 42. Krisztina szerint:

  Kedves Szervezők!

  Szeretném megköszönni azt a felejthetetlen élményt, amit tegnap kaptam Tőletek.
  És külön köszönöm a vezetőnknek Gábornak is.Egyelőre még az élmények hatása alatt állok, és nem is igazán tudom szavakban kifejezni, amit tegnap nálatok átéltem.

  Köszönöm ,hogy részt vehettem rajta.

  Üdvözlettel:

  Krisztina

 43. Vincze Mária szerint:

  Kedves Rozika!

  Június 1-jén vittem el hozzátok a két unokámat Zsoltit 12 és fél éves és Nórit aki 9 és fél éves. Arra gondoltam, hogy már elég idősek ebben a kiállításban való részvételre. Bár kicsit aggódtam, hiszen ők lámpafény mellett alszanak. De vallom, hogy minden embernek meg kell tapasztalni a más életvitelt élők – többek között – a nem látók életét is, hiszen e tapasztalat megszerzése után tudja értékelni saját életét és megérteni, segíteni a másféle életvitelt élőket. Számunkra megdöbbentő volt ez az “utazás”, amely unokáimban is igen mély nyomott hagyott. A kezdetben bennünk lévő félelmet és bizonytalanságot, hogy hova lépünk, mit tapintunk, mi lesz velünk ebben a számunkra “idegen világban” a Te nagyon kedves hangod oszlatta el azzal, ahogy irányítottál és tájékoztattál minket a tőlünk igen távol álló ismeretlen világotokban. Amikor kijöttünk a kiállításról, egyfolytában azt mondogatták nekem a gyerekek, hogy “Oma én nagyon fogok vigyázni a szememre, hiszen most tudom milyen értékes az számomra”. Rozika köszönjük azt, hogy hasznos információkkal, tanácsokkal távozhattunk, mert általad megtudtuk, hogy a hétköznapokban milyen az az igazi segítség, amely a nem látó embertársainknak az utcán, a bevásárlásnál és minden más körülmények között tőlünk elvárható és valóban segítség.

  Örök hálával

  üdvözlettel Marcsi

 44. László szerint:

  Sziasztok!

  Mi május 30-án délután tudtuk eljutni erre a kiállításra. Az idegen vezetőnk Elemér volt, aki egy teljesen optimista, pozitív látásmódú ember, ami csak feldobta a körbevezetést. A bent töltött idő nagyon gyorsan elment, mivel jól éreztük magunkat, ezt itt is szeretnénk megköszönni Elemérnek. Sikerült egy olyan embert megismernünk, aki nem zuhant bele a gondjaiba, nem mindig a rossz dolgokat helyezi előtérben, hanem a jót, azt ami boldogságot okoz.

  Elemér, köszönjük ezt a nagyszerű egy órát!

 45. tunde szerint:

  kedves istvan. ma jartunk nalatok az egyik ovibol.nagyo. jol ereztuk magunkat pedig tobben feltunk hogy bepanikolunk es ki kell majd jonnunk.de annyira kedves es vicces voltal hogy minden panikot elfelejtettunk.hihetetlenul raereztel eppen melyikunkel kell torodnod hihetetlen elmenyekkel gazdagodtunk es ebben nagy szereped volt neked is a kozvetlensegednek a humorodnak es az egesz lenyednek koszonjuk egy eletre szolo elmeny volt.tunde

 46. Judit szerint:

  Kedves István!

  Ma jártunk Nálatok, és amit megélhettünk a tapasztalatok útján, és a személyed által, minden eddigi szabadidő- programunknál többet adott. A kezdeti feszengésünket és félelmeinket nagyon ügyesen kezelted a humoroddal és a gyengéd odafigyeléseddel, így egyre befogadóbbak tudtunk lenni.
  Rengeteg új gondolatot szül ez a kiállítás, és az örökös félelmem, hogy mi lenne, ha egyszer megvakulnék, valahogy feloldódott. Gratulálok a kiállítás megvalósítóinak, és óriási köszönet Neked, amiért ott voltál velünk! Öröm volt megismerni, és kicsit szomorú vagyok, hogy ki tudja, találkozunk-e még. Köszönjük az élményt! Minden jót kívánok Neked és még sok örömteli találkozást!

  Üdvözlettel, Judit

 47. Szabó Ferenc szerint:

  Ha relaxálni akarunk, hogyan kezdjük? Becsukjuk a szemünk. Nem véletlen. Ha azt mondjuk csönd van, arra gondolunk, hogy egyáltalán, vagy legalábbis kevés audió inger ér. De létezik másfajta csend is, a vizuális csend, amikor nem látunk semmit, nem az, amikor egyszerűen csak sötét van, hanem amikor nem látunk, vakok vagyunk, vagy épp a láthatatlan kiállításon járunk. Furcsa, újszerű érzés egy időre megszabadulni a vizuális zajtól. Csak formája van, tapintása, szaga, állaga, és térbeli elhelyezkedése mindennek. Amit éppen nem tapintunk és nem hallunk az nincs is. Kiürül a tér, minden felesleges dolog eltűnik, ami a figyelmünket elterelhetné. Letisztult, nyugtató, kellemes érzés egy kicsit nem látni. (Persze tudom nem sokára újra látok majd.)

  Megváltoznak az emberek is, nem számít egyszerre, hogy szőke vagy barna, magas alacsony, jól öltözött vagy kevésbé, piros esetleg rózsaszín táskája van, van-e szemüvege netán valami bőrhibája. Ezek nem léteznek. Van hangja, és érintése. Egy pillanat alatt előbújik az ember a díszlet mögül. Amennyi időt szánunk az imászunk kialakítására, pont olyan jó egy pillanat alatt megszabadulni tőle.

  Ahogy ücsörögtünk a kiállítás utolsó helyszínén a kocsmában és iszogattuk a sörünk, két dolog járt a fejembe, itt akarok maradni még a sötétben, mert egyszerűen jó, másik, hogy nyitnom kell egy láthatatlan kocsmát, biztos vagyok benne, hogy ez nem csak engem fog meg ennyire. Jól jönne néha mindenkinek egy kis csend.

  István, köszönöm a fergeteges tárlatvezetést!

  Szabó Ferenc